Glad Påsk

Påsken tillbringades i Uppland hos mina föräldrar eller ja främst hos min syster där vi började med att ses på lördagen, Påskafton. Lite traditionell påskmat vid 15 när vi anlände och sen när vi kände oss mätta var det dags för påskäggsjakt.
 
 
 
Påskäggsjakten är en tradition jag verkligen försöker hålla i i min familj, men det är svårt. I år var det bara jag och Daniel som letade till exempel. 
Jag vet inte varför men jag tycker det känns som något viktigt att hålla i år efter år. Jag är en rätt barnslig person, utan någon negativ benäming på barnslig, utan jag tycker bara det är kul att pyssla och leka. Därför vill jag inte att såna roliga aktiviteter ska försvinna bara för att man blir vuxen. Självklart ska det inte kännas som ett tvång varje år att fixa iordning, då är det inte rätt, men för min del blir det aldrig något jobbigt. 
 
Men i år kände jag att det kändes som att jag la ner så mycket energi och förväntan i det utan att få så mycket tillbaka. Daniel gjorde en superbra påskäggsjakt till mig, är mycket tacksam över den och att han känner att han vill hålla på för min skull. Men min familj hade lite tråkig inställning över det hela om jag ska vara ärlig.
 
Jag vet inte, jag kommer i alla fall fortsätta med det och ser fram emot att fixa för Alice åren som kommer framöver när hon själv kan springa omkring och får känna den glädjen och nyfikenheten jag känner över det. 
 
När Daniel väl hade hittat sitt ägg (trots mina superkluriga ledtrådar) var det fika. Jag hade bakat båda morotskaka och citron-dammsugare, mycket uppskattat! Hittade lite recept på påskfika i ICAs Buffé-tidning så jag passade på att testa dessa citron-dammsugare och de blev supergoda!
Tog självklart inga bilder på varken fika eller mat men som tur är fotade min syster lite. Dammsugarna är långt ner i bild men en liten hint av dom i alla fall!
 
 
Efter fikat hade Daniel fixat iordning så det var min tur att leta. Under tiden var min syster inne och underhöll Alice vilket blev första gången vi hade barnvakt. Vi var ju utanför huset och sprang omkring på hennes gård men ändå! Det kändes fint att få smygstarta lite och se hur det kändes för oss också, plus att jag fick påminnas om hur mycket jag älskar att vara bara med Daniel också! Han är så fin och rolig min Daniel, är så tacksam över livet med honom. 
 
Till sist packade vi ihop och åkte till mina föräldrar där vi spenderade natten.
Påskdagen, idag åt vi lite påsklunch innan vi for iväg till min syster igen där mina mostrar med respektive + en kusin var på fika. Kul att få träffas när man inte ses så mycket med tanke på avståndet.
Men vi blev inte kvar speciellt länge eftersom alla tre var väldigt trötta och längtade hem. 
 
Både jag och Daniel pratade om att det kändes som vi vart hemifrån i en vecka när det bara varit ett dygn. Det tar mer på krafterna att åka bort med bebis än vad man kan tro, med allt som ska fixas och packas med osv. Men jag är väldigt glad över att vi gjorde det. Plus att man uppskattar ju lägenheten och känslan av att komma hem ännu mera. 
 
Ja, så var den påsken förbi också. Annandagen, imorgon kommer spenderas mestadels i tvättstugan. Ska även åka och kolla på en bilbarnstol och sen ska jag äntligen träffa min vän Frida. Vi har försökt ses i en månad nu utan framgång men äntligen så klickar våra scheman. Det ska bli så mysigt!
 
Och på tal om bilbarnstol så väger Alice 8 kilo nu, stolen är från 9 kilo så vi kommer inte kunna använda den riktigt än men så snart hon gått upp i vikt så kommer vi installera den i bilen istället. Hon är så bredaxlad så babyskyddet hon har just nu börjar bli lite för oskönt att sitta i, men vi väntar tills vikten stämmer för säkerhetens skull. 
Bjuder på bilder på påsk-outfiten också. Och ett nöjt men trött mamma-nylle. 
Hoppas ni har haft en bra välförtjänt ledighet, om du har turen att vara ledig. Annars om du ogillar högtider så är denna snart över och vi återgår till att starta april och den efterlängtade våren! 
Ä N T L I G E N !
               
 
puss.
0 kommentarer