VAL 2018

Ovanligt verkligen att jag sätter mig och skriver om politik då det är något jag inte tycker om, inte är insatt i utan helst håller jag mig ifrån det. Har märkt att det skapar mycket onödig diskussion och bråk men det är inte därför jag skriver. Tänkte dela mina åsikter om hur jag tänker när jag ska rösta i år! Eftersom jag har förstått att många är kluvna på vad de ska rösta på kanske detta kan hjälpa som ett stöd på vägen för att hitta sin egen uppfattning om vilka man vill ska "styra" Sverige framåt nästkommande år. 
 
När jag skulle komma fram till om jag skulle rösta blankt eller om jag skulle rösta på ett parti fick jag gå igenom mig själv lite grann. Vad man har för åsikter kring viktiga saker som man själv upplevt, till exempel sin skoltid. Tyckte man att den var bra eller dålig, fanns det något som kunde förbättras osv. Och sen går man igenom hur man upplevt vården osv osv. Sen kanske man har intresse i något speciellt som något parti står lite extra för. Till exempel Centerpartiet står för landsbygdspolitik, F! står för jämnställdhetspolitik och Miljöpartiet står för klimatpolitik. Sen har de självklart åsikter i sjukvård, jämställdhet, miljö, utbildning, invandring som också är viktiga punkter för att partiet ska gå framåt.
Men det man måste komma ihåg är att det finns inget parti som någonsin kommer dela dina åsikter fullt ut. Man måste se lite vad partiet i det stora hela kommer kämpa mest för. Jag vet att Miljöpartiet står för mycket av de åsikter jag har om till exempel jämställdhetspolitik, utbildning och invandring men även om de inte hade det får man tänka till det viktigaste. Utan ett hållbart och fungerande klimat spelar inte någon av de andra frågorna någon roll. Har vi inte en frisk jord att stå på kan vi heller inte göra friska val. Just nu är det lite som att vi spelar ett spel med jorden utan att inse att om vi inte slutar så kommer vi heller aldrig vinna. Vi måste verkligen tänka efter innan det är försent. 
 
Eftersom jag bor på landet har jag nära till natur och djur och det är det mitt hjärta klappar för. Är inte en person som gillar mänsklighet då jag tycker människan förstör mer än den skapar så för att ge tillbaka till Mother Nature herself kommer jag rösta på Miljöpartiet. Det finns inget annat som engegerar mig mer som att titta på natur/djurdokumentärer med David Attenboroughs röst i bakgrunden. Att få se fantastiska platser både i hav och på mark med olika coola djur människan inte ens upptäckt är så fascinerande! Och det skär verkligen i hjärtat att vi har en makt i våra händer att välja framtiden för de som inte kan och att vi hittills inte har hanterat den som vi borde. 
 
Hemsidorna för de olika partierna är självklart viktiga för att visa på ett mer modernt sätt hur deras parti och politik ska föra Sverige framåt med deras åsikter. Även Miljöpartiets hemsida är sådan där man kan läsa lite mera kortfattat vad de kommer göra för att moderniserna Sverige. Till exempel står det att de vill utveckla skolorna, ge högre lön till lärarna och öka jämlikheten. De kommer satsa på ekologisk mat, förnybar energi och hållbara transporter. Osv..
 
Många tycker att Miljöpartiet har bra åsikter men att de inte kommer kunna få igenom de dom vill om de skulle vinna för att till exempel Socialdemokraterna skulle ha för mycket makt att kunna styra igenom sin politik och kunna gå över Miljöpartiet. Vissa tycker också att Miljöpartiet lovar mer än vad de säger och att de har en snygg fasad att visa upp men om det skulle komma till kritan så skulle dom inte kunna genomföra de för att de bland annat är oerfarna för rollen. Jag kan hålla med till viss del men tycker samtidigt att alla borde få en chans, speciellt när de sitter på något så viktigt som just miljö -och klimatpolitik. Den behövs ju verkligen idag!
 
Klimathotet känner väl alla till hoppas jag, och det sägs att det är nu vi har sista chansen att rädda både oss själva men också natur och djur från just klimathotet. Att lägga en röst på Miljöpartiet betyder just de. Nu lyder deras rörelse i året val där dom strävar efter att vi kan göra skillnad tillsammans för klimatet men då måste vi börja Nu för klimatet kan inte vänta. Här är deras valfilm och jag rekomenderar verkligen att titta på den för den är fint gjord och mycket gripande. Jag ryser faktiskt när jag ser den här filmen, tycker den är jättebra. //det är samma film två gånger men med olika röster så man behöver inte titta hela videon//
 
 
0 kommentarer