Fjärde februari tvåtusentjugoett

Det är redan årets andra månad. Tiden rinner verkligen som sand mellan fingrarna på mig. Men det är väldigt skönt med ett nytt år, även om man inte känner så väldigt stor förändring sen årsskiftet. 
 
Det som hänt på sistonde är:
 
  • Flyttat hemifrån
Den fjärde januari fick jag äntligen hämta nycklarna till min första lägenhet. Oj vilken underbar känsla. Men sen tog det självklart några dagar innan möbler osv kom på plats och jag kände att jag verkligen bodde här. Men nu är det mesta klart, vilket kanske är komiskt och snabbt gjort eftersom det bara gått en månad. Men jag kände för mycket stress att bo i ett halvklart objekt så jag ville fixa så mycket jag kunde och röja undan det stressmomentet som jag ändå kunde. Så nu är det mysigt och hemmatrevligt här. Trivs superbra verkligen. 
  • Jobbat
Jag har fortsatt mitt arbete på lagret jag jobbar på i Gävle och trivs jättebra där! Dock så minskar antalet pass hela tiden och har väl som mest ett pass i veckan vilket är drygt men jag hoppas det inte är över än. Känns som en skön säkerhet till inkomst. 
  • Sjukskriven och testat för ev corona
Jag blev förkyld ganska snabbt in i januari och valde att testa mig vilket såklart ledde till sjukskrivning. Men testet var negativt och jag kunde, tack och lov återgå till jobbet. 
  • Två veckor på en lchf-diet
Första veckan på året startade jag och Daniel med att börja äta enligt strikt LCHF men han åkte iväg till sin bror kort därefter så det blev svårt att hålla dieten på egen hand. Men det var kul att testa på och fick faktiskt några favoritmåltider som hänger kvar än.
  • Intervju med Postnord & Lidl
Söker självklart jobb kontinuerligt så lite intervjuer har jag faktiskt genomfört. Vilket är en otroligt bra sätt för mig att utvecklas. 
  • Kört lastbil och köpt soffa
Jag hyrde en lastbil (lätt såklart) och körde iväg på äventyr med Daniel för att hämta en soffa och ett badrumsskåp som jag hittat på Facebook. Mycket nöjd, även om soffan var pisstung och verkligen testade på vårat förhållande när den skulle bäras upp till lägenheten. Den är möjligen 1-sits för stor men där den står just nu funkar det jättebra. Jag har spanat på en mindre modell som man kan designa som man vill på IKEA men den finns självklart inte inne just nu. Så än så länge får den nuvarande duga! 
  • Psykologsamtal
Jag har hunnit med ett samtal med min psykolog där vi kom fram till att jag känner mig ändå ganska ensam här ute. Jag har ju telefonkontakt med familj och har min Daniel men utöver det är det inte mycket. Men jag försöker utmana min safe-space och prata med ev nya kompisar. 
  • Hello Fresh
Jag har testat på matkassar från Hello Fresh, ett mysigt märke tycker jag. Kommer nog börja med det snart igen men för stunden har jag tagit paus för ekonomins skull. Men recepten är sparade och kommer lagas igen!
  • Flertal Busfrö-besök
Ja, med tanke på flytten så har jag besökt min favoritbutik väldigt mycket. Hittat många fina favoriter. Och jag vet att det är dit jag vänder mig i första hand om jag behöver något till lägenheten hädanefter. 
  • Röntgen 
I augusti skadade jag högerfoten, stortån för att vara exakt och det har varit en väldans process med vårdcentraler hit och dit. Jag fick en kallelse för röntgen (igen?!) och det visar fortfarande inga konstigheter i skelettet. Men såklart det inte gör när det handlar om en nerv? Jaja, ska gå till en ortoped på stan och få hjälp. Måste få lön först bara. 
  • Curry kom hem igen
I slutet av januari kom Daniels brorsas katt hem till Daniel igen. Så nu bor han där för tillfället tills hans bror ska hem till sig igen. 
  • Anställd hos Postnord
Jag fick ett glatt telefonsamtal om att jag är anställd hos Postnord! Äntligen ett till arbete att försörja mig på. 
  • Läkarbesök Plastikmottagningen - Akademiska Sjukhuset
I somras började jag på riktigt ledsna över min tunga byst och sökte upp hur man kunde få hjälp med detta. Tydligen kan landstinget betala en förminskning om man uppfyller vissa krav. Så förra veckan var jag där för att mäta och fota. Idag när jag klev innanför dörren låg det ett svar på hallmattan. Jag är godkänd! Ska gå ner lite i vikt men kraven för volymen i brösten är inom ramen! Så spännande.
  • Bilägare
Jag fick veta att försäkringen inte gäller om den som kör fordonet inte är skriven på försäkringen. Så det blev ett ägarbyte och så helt plötsligt var jag ägare av farfars lilla pärla. Ankan, som jag kallar den. 
  • Bakat
Jag har faktiskt uppskattat att hålla på i köket mera nu när jag har ett eget. Speciellt bakningen har kommit tillbaka, så jag har gjort allt från semmelkladdkaka, äppelpaj, blåbärsmuffins och morotskaka! Så mumsigt med hembakat!
  • Sjukskriven och gjort test igen för corona
Igår åkte jag och Daniel för att ta egentest för corona igen. Båda har symptom och valde att ta det säkra före det osäkra. Tyvärr drabbade detta min nya anställning hos Postnord såklart, men att bli förkyld är ju aldrig något man kan rå för. Dock så får vi svaret imorgon så förhoppningsvis kan jag göra något pass nästa vecka. 
 
 
0 kommentarer