Mål för 2019

Gott nytt år på er! Äntligen ett nytt år med nya möjligheter! Även ett rött år på bloggen, passade på att ändra utseendet för att fräscha upp det lite. Kanske är en kul grej för varje nytt år - nytt år, ny färg. 
Jag ser i alla fall jättemycket fram emot det här året, även om jag inte direkt har några planer för det. Men det går ju alltid att fixa! Innan det nya året började så funderade jag lite på mål jag vill bocka av innan 2019 är över och kom på några saker. Kanske något jag följer upp i årets årsresumé. Årets första vecka i boken jag fick av min syster hade nämligen detta temat, att man ska fundera på vad man har för mål om det kommande året. Så här kommer mina. 
 

      ❤

   Gå till vårdcentralen

-          Kanske låter som ett konstigt eller annorlunda mål men detta är något jag funderat och velat göra nu en lång tid men har aldrig tagit tag i det och faktiskt gjort det. När jag var 16 fick jag min celiaki, året efter fick jag komma på ettårs-kontroll för att stämma av hur det gick med den nya kosten och hur värdena såg ut och hur min hälsa var generellt. Eftersom jag då var under 18 så gick jag fortfarande på barnavdelningen på akademiska. Årskontroller brukar ingå när man har celiaki och speciellt i början av en ny sjukdom, men när jag gick från 17 till 18 och där med bytte från barn till vuxenavdelningen så var det ingen läkare som följde upp mellan bytet av avdelningar utan ärendet gick till min husläkare på vårdcentralen. Så jag fick ett brev på posten av honom att han snart skulle kalla till ett möte men kort därefter slutade han och jag glömdes bort. Så nu känner jag att jag vill kolla upp hur mina värden ser ut. Har känt mig lite konstig de senaste åren, har mycket långdragen feber och känner att det är något som inte stämmer. Men det ska vi ändra på nu!

 

❤    Gå på bio ensam

-          Att välja sig själv som sitt bästa sällskap är viktigt. Jag vill kunna trivas med att vara själv istället för att skämmas eller känna mig nere av det. Året som gick ramlade mina vänner bort som asplöv och jag gick igenom en period när jag inte visste hur jag skulle överleva ensamheten. Eftersom jag alltid kunnat välja om jag vill vara ensam eller inte så var det konstigt att känna att jag inte riktigt hade det valet längre. Vissa saker ser jag inte som ett problem att göra ensam, till exempel handla eller åka bil själv. Men tanken att ta en fika med sig själv eller gå på bio själv känns tabu och skamligt. Jag vet ju själv hur jag tänker när jag ser nån som går på bio själv, jag tycker synd om personen. Med min dröm att flytta till en främmande stad kan det vara nyttigt och hjälpsamt att vara trygg i att göra saker själv för att underlätta vardagen i början innan man hunnit träffa nya vänner. Så i år vill jag ändra min syn på de som ser på bio själv eller som åker på en konsert ensam. Det är inget fel i det utan bara starkt och nyttigt. Jag tror man ökar tilliten och kunskapen hos sig själv och därför känner sig tryggare i sitt eget sällskap än om det vore något dåligt.

 

❤      Att hitta en vän

-          Mitt största och främsta mål för 2019 är att må bra, vilket möjliggör mindre mål. Oavsett hur mycket jag trivs i mitt eget sällskap, som jag skrev om ovan, vill jag hitta någon att umgås med. Jag vill hitta nån som delar mina uppfattningar om vad vänskap är och att man känner sig trygg med varandra. Jag säger inte att jag är helt ensam nu, utan jag har några få, få kvar men jag känner inte riktigt att våra vägar möts lika bra längre utan tror att en ny vänskap kanske ändå är det bästa. Jag är en person som verkligen ger i en relation, och jag gillar att visa uppskattning. Jag vill ha en vän som är lite spontan av sig, eftersom jag tror jag behöver det. Nån som man kan träffa utan att hela tiden bestämma vad man ska göra när man väl ses utan att de visar sig under dagen eller kvällen. En relation där vi ger lika mycket till varandra, dr båda visar intresset i att vara vänner. 

Att kompisdejta är ju både nytt och skrämmande eftersom det känns lite mer på allvar än när man dejtar en eventuell partner. I vänskap ska det klicka så mycket mer på alla håll och kanter, man ska ju liksom stå ut med varandra i ur och skur oavsett kärleksproblem, jobbproblem eller andra typer av problem som kan uppkomma. Men det är också något som definitivt skulle utmana min social fobi. Innan har jag haft det lätt för mig via skolan, men nu måste jag undersöka omgivningar lite mer. Och eftersom jag dessutom inte går ut speciellt ofta blir det kanske lite svårare. Men jag hoppas att appen ”GoFriendly” kan hjälpa mig på traven.

 

❤    Casha in!

-          Jag vill tjäna riktigt mycket pengar det här året för att nån gång få uppfylla drömmen om att flytta hemifrån. Jag trivs bra att bo här där jag bor men jag känner att mina mål och drömmar om livet inte riktigt går att nå härifrån. Min första tanke var att jag skulle fly till Göteborg så fort körkortet var taget och jag inte ”hade något att hämta här längre”. Men min tanke har ändrats något sen dess. Då ville jag mest fly dit för jag tänkte att jag även skulle fly mina vänskapsproblem och annat som bara var skitjobbigt att ta itu med, men jag har insett att oavsett var jag är så ligger problemen kvar i ryggsäcken. Det är jag och bara jag som kan ta itu med det. På egen hand. Nu känner jag att jag vill flytta, men kanske inte just till Göteborg. Det är fortfarande en dröm, men den kanske bara ligger lite längre fram i livet än vad jag tänkt. Jag kanske ska flytta hemifrån och känna på lite hur det är innan jag helt kastar mig ut flera mil från mina föräldrar och min tryggaste punkt på jorden (Elvis).

Så att flytta hemifrån står inte riktigt på listan men om det händer så händer det. Men jag vet att ska man flytta behöver man pengar. Och eftersom jag inte direkt har något annat för mig kan jag ju lika gärna jobba.

 

❤   Resa

-          Jag vill resa 2019. Utrikes eller inrikes spelar ingen roll, men jag tror jag tänkt mig typ Göteborg. Tanken var att jag skulle dit förra sommaren, men av olika anledningar blev det inte av. Kalmar är ganska givet att jag kommer åka till, med eller utan föräldrarna. Och om jag inte ska flytta till Göteborg på ett tag är ju en resa ett perfekt mål för året. För två år sen var jag där på konsert och bodde på ett vandrarhem/hotell som var jättemysigt! Vi hade ju dock ett rum som lika gärna hade kunnat vara en städskrubb men jag kikade in i de andra rummen som såg att de var jättefina. Dessutom är inte rummet det viktigaste för mig, så länge det är någorlunda fräscht att sova i! Det är ju staden jag ska upptäcka, inte rummet. Men innan dess ska jag hitta någon att resa med, en vän, en syster eller familjen, åtminstone någon så jag inte behöver åka själv. Eller vem vet, de kanske hade varit jättemysigt.

Hoppas ni också har mål för året! Jag tror det blir roligare när man har saker att klara av eller längta till. Så länge man känner att man inte bara skjuter upp dom, som mitt mål med att gå till vårdcentralen. Då får man ändra lite i målet och ha det för den aktuella månaden istället för att det verkligen ska bli gjort. Man måste få utmana sig själv lite i livet, och inse att det är du som gör att saker händer i ditt liv. Tro inte att du är en konung som blir serverad vindruvor hela dagen, vill du ha det gjort får du ta att göra det själv. Så blir det på ditt vis dessutom!
Nu är det snart dags för Farmen, mitt bästa program på hela året. Ha det så bra så länge, så hörs vi!
puss.

 

0 kommentarer