Årsresumé 2019

Då börjar även detta året lida mot sitt slut och jag ska än en gång svara på frågor om året som gått. Detta kan ju vara ett av mina absolut bästa och roligaste inlägg att skriva även om jag bara får göra det en gång om året. Men nu är det äntligen dags igen, som jag har längtat!! För att se mina svar från förra årets resumé så kan ni klicka här
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Oj ja verkligen!! Jag tog tag i min psykiska ohälsa och tog mig till psykolog. Skrev även in mig på en ny vårdcentral på grund av detta och jag är så nöjd. Ekeby Hälsocentrum är en så mysig vårdcentral jämfört med "vanliga" stela vårdcentraler som jag annars är van vid. Fast avståndet är några mil tycker jag ändå det är värt det eftersom det verkligen känns som jag får den vården jag behöver. 
Utöver det så sladdade jag ner i diket i början på året vilket var sjukt obehagligt men jag lever och jobbar med min körfobi extra mycket nu när det är samma väglag som när olyckan inträffade. 
Jag tatuerade mig ju i juni! En härlig händelse bland all denna ångest (haha) vilket var så kul och beroendeframkallandeeeee..
 
 
Tror du att år 2020 kommer blir bättre? - Hm, ja jag kan ju alltid hoppas och jobba för det men det är svårt att säga. Jag har inte generellt haft ett dåligt år. Inte i närheten av 2018 men jag har ju varit väldigt ensam och jobbat otroligt mycket med min ångest och depression vilket självklart varit jobbigt så jag hoppas 2020 bjuder på en del positiva förändringar på det planet. Det känns också som att 2020 är "året då allt händer" klyschigt nog, men jag ska sträva efter det och göra mitt bästa.
 
 
Hur har ditt 2019 varit? - Ja som jag var inne på på förra frågan så har det inte varit det sämsta året jag upplevt men det har varit tufft och en stor omställning. Jag har fått acceptera en ofrivillig ensamhet och samtidigt fått jobba mycket med ohälsan som kommit som ett brev på posten på grund av det. Jag fick till exempel en panikattack i bilen under sommaren vilket gjorde att jag begränsade mig ännu mera än tidigare men tack vare det så fick jag upp ögonen över att jag verkligen behövde profissionell hjälp. 
Jag har, trots omständigheterna försök må bra och ta dagen lite som den kommer. Försökt har saker att skriva ner i almanacka så jag har något att se fram emot och försökt uppskatta det jag har samtidigt som jag även sörjt det jag förlorat. 
 
Vilka datum från 2019 kommer du aldrig glömma? - 29 januari, när jag sladdade ner i diket är väl något som är svårt att glömma haha. 26 juni, när jag tatuerade mig!! 
 
 
Vad är din största framgång 2019? - Att jag givit livet en chans och tagit tag i att laga mig själv. Som jag svarade på den här frågan förra året så har jag inte givit upp trots dessa motgångarna och försökt pusha mig själv framåt. Men även att jag vågat göra saker jag inte tidigare trodde jag vågat, träffat personer jag inte känt, tatuerat mig och utmanat mig själv till att må bättre. 
 
Bästa köpet? Hm tatueringen och min nya iPhone XS jag nyligen investerade i från tjänsten Swappie. 
 
 
Vad spenderade du mest pengar på? - Att tanka bilen är ju inte direkt billigt meeen mobilen var ju inte direkt gratis heller, så något av det. Och för att inte glömma alla dessa vårdbesök till psykolog och läkare. Men resan till Göteborg var inte heller gratis såklart, så där försvann lite pengar från kontot speciellt för mig som inte har någon superlön. Men vad kul det var!!
 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? - Svårt att säga. Om jag ska vara helt ärlig så känns 2019 lite monotont. Jag är väldigt glad över att jag kommit mina systrar så nära under året, speciellt min ena som varit en klippa nu under allt med psykologbesök och ångestattacker. Men nej jag kan inte komma på en viss händelse tyvärr. 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2019? - Selena Gomez nya låtar (Lose you to love me och look at her now), Fri - Hov1, Stad i ljus - Markus Krunegård, Mitsubishi - Thomas Stenström, Penseldrag - Mares, Don't worry bout me - Zara Larsson, Tillfälligheter - Veronica Maggio men Victor Leksell, estraden, GAMMAL och Coldplay har också spelats mycket. 
 
Vem har du umgåtts med mest? - Mamma, pappa & Elvis. Eftersom jag fortfarande bor hemma och är ensam så är det inte så konstigt. 
 
Bästa minnet från 2019? - Svårt att välja ett specifikt men resan till göteborg i somras med mamma, tatueringen, telefonsamtal med min syster, mysstunder med Elvis. Lite blandat.
 
Är det något du saknar år 2019 och vill ha 2020? - Först och främst vill jag gå tillbaka till svaret jag skrev förra året på den här frågan. "JA JAG VILL MÅ BRA. Vad har jag seriöst gjort för att förtjäna denna otur i livet haha. " - jadu Nora, det är tyvärr inte känt MEN antidepressiva mediciner is here to help you! Jag börjar faktiskt må bra nu, även om resan fortfarande bara har börjat och antagligen är lååång så börjar jag få hopp om välmående. 
Men tillbaka till årets svar så blir det väl ändå liiite samma svar. Jag saknar att må tiptop och hoppas 2020 kan bringa mig lite mera tur på den fronten. Men vänner och kanske en partner om man verkligen får drömma stort hehe. 
 
 
Vad önskar du att du gjort mer? - Vad det känns som det är svårt att svara på dessa frågorna den här gången. Jag vet faktiskt inte, tycker jag har gjort så mycket jag orkat faktiskt. Kanske att jag känt mig mer stolt över mig själv över vad jag faktiskt åstakommit. Det är sjukt duktigt och modigt att söka hjälp på grund av den stora tabun kring psykisk ohälsa och här stampar jag in och bara GÖR DET. Men jag har också varit duktig på att belöna mig själv så med närmare eftertanke så kanske jag redan visat mig själv den tacksamheten. Så nej, jag vet inte om jag har något svar på den här frågan faktiskt. Men resa kanske, jag älskar att resa och se nya ställen eller platser som jag redan gillar. Dock har det varit svårt att få ihop eftersom jag helst inte vill resa ensam (om jag inte ska till nån jag känner) så därför blev det bara en resa med mamsen till mitt älskade GBG.
 
Vad önskar du att du gjort mindre? - Jag önskar att jag tagit mindre skit och givit en stor käftsmäll till dom som förtjänar det. Nämner inga namn men känner mycket till en speciell person där ute i världen. Men annars så önskar jag att jag inte skulle ha lyssnat så mycket på mina hjärnspöken. Även om det är svårt att inte lyssna så har det bara lett till tråkiga saker. 
 
Favoritprogram på tv? - Hela Sverige Bakar!! Det är såå mysigt och är ledsen över att det är slut nu. Annars har jag kollat på en TV-serie som heter HEDER med mamma som var ganska bra, Farmen också såklart men annars har jag inte kollat så mycket. Absolut inte som förra året hahah knappt nånting.
 
Största musikaliska upptäckten? - Tror inte jag har hittat nån ny artist som jag fastnat för.. Men gamla favoriter som Panda Da Panda, Thomas Stenström osv spelas ju såklart som vanligt. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Biljetter till Hampus Nessvolds föreställning "Ta det som en man"! Det var en Otroligt bra föreställning. Tror dock han har slutat med den meeen om den kommer tillbaka så tveka inte att köpa biljetter!!
 
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag? - Hade en tråkig födelsedag hahah, Nora förra året trodde nog inte att jag skulle säga detta men jag hade mycket hellre varit i ekoparken i Uppsala än hemma i år. Några släktningar och grannarna kom över på fika och sen hade jag skrivit ihop en tipsrunda som de gick men eftersom en viss släkting var surgubbe fick vi INTE tända brasan på grund av "eldningsförbud" som inte ens existerade. Blev fett besviken så vi eldade dagen efter istället hehhe.
 
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Ja, lite vänner och mindre ångest. Jag känner att jag har mognat en del under året och orkat inte hålla på med bråk och diskussioner längre. Jag har lagt det bakom mig och gått vidare, eller ja jag är på god väg. Så jag ångrar inget som hänt under året men sen är det klart det alltid finns saker som skulle förbättrat vissa perioder.
 
Vad fick dig att må bra? - Elvis SÅKLART, men min äldsta syster har jag SÅ mycket att tacka för. Även om hon bor många timmar ifrån mig har hon lärt mig så mycket om mående och jag hade aldrig orkat detta året utan henne och hennes visa ord. Psykisk ohälsa är allvarligt och JAG betyder, min tid är värd miljoner. Men musik har också lyft mina dagar lite och underlättat när jag känt att det har varit jobbigt. Morgonpasset i P3 har faktiskt också betytt mycket.
 
 
Det bästa du har åstadkommit 2019? - Min tid, energi och pengar jag investerat i mig själv. Vet att det är mycket "tjat" om psykisk ohälsa i denna resumé men det har verkligen varit viktigt för mig. Att få en diagnos för hur jag verkligen mår och därifrån jobba för att må bättre är något jag verkligen vill att varenda person som mår dåligt ska hitta kraft till. Jag vet hur jobbigt det är innan man pallar ta det steget men när man känner sig redo eller tvingas in i det, som jag blev så är det inte så farligt som man kanske först trodde och det är väl spenderade pengar! Jag har en bättre självrespekt för mig själv nu och börjar jobba för att verkligen älska mig själv. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2020? - VÅGA och fortsätt kämpa. Du vet att det löser sig på ett eller annat sig, allt blir inte som man tänkt sig, ha inte för höga krav på dig själv eller någon annan, tro och förvänta dig inte för mycket på människor. SPARA PENGAR tack, håll dig från Tradera och annan secondhand som faktiskt ruinerar dig haha. Och hallå du fyller 22?! FIRAAAA!! (det är helt ok att fira valborg samtidigt, så länge du vet att du fyller år spelar inget annat roll, fira dig för att du vill det - skit i om andra inte vill de men fira med dom)
 
 
 puss.
 
1 kommentar