Årsresumé 2018

Så var 2018 slut och dags för en ny resumé av året som gått. Känns lite konstigt att sitta här återigen och skriva en, eftersom det känns som det var bara någon månad sen jag satt här senast. Det här året har verklien gått fort, på gott och ont. Om det står 2017 nånstans så är det för att jag använt mig av den från förra året hehe. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Ja verkligen! Tagit körkort framförallt, men även testat på hur det är att plugga på universitetet. Jag har också bakat mycket i år som jag absolut inte gjorde förra året. Sen har jag ju också börjat jobba vilket jag inte direkt gjorde innan, nu går jag på ett schema och jobbar minst två pass i veckan vilket är nytt men så kul.
 
Tror du att år 2019 kommer blir bättre? - Jag hoppas VERKLIGEN det. Det är klart det har hänt bra saker det här året men om jag ska vara ärlig tror jag inte att jag har haft ett sånt dåligt år innan. Så ja, håller mina tummar.
 
Hur har ditt 2018 varit? -  Ja som jag skrev i förra frågan så har det inte direkt varit det bästa året av mina 20 år. Det är lite komiskt att läsa svaret på den här frågan från förra årets resumé, då jag påstod att jag gråtit väldigt mycket. Det gjorde jag säkert men tror inte i närheten av vad jag har gråtit i år. Jag har förlorat och blivit sviken av mina närmaste och mest älskade personer och därav blivit helt knäckt. Men till skillnad från att jag under 2017 förlorat stora delar av mig själv har jag definitivt hittat och älskat stora delar av mig själv under 2018, vilket jag är så glad över. 
 
Vilka datum från 2018 kommer du aldrig glömma? - Först och främst 2 maj, när jag tog körkort & typ riskerade livet på väg till uppkörningen! 30 april såklart, när jag firade min 20årsdag, 16 februari och 26 november, tror inte jag behöver förklara dom faktiskt...
 
Vad är din största framgång 2018? - Att jag tog körkort och att jag inte givit upp trots alla motgångar utan hela tiden puschat mig själv framåt ifall att något underbart skulle ske det här året. 
 
Bästa köpet? - Måste nog ändå säga körlektioner och alla prov med trafikverket. Fy vad dyrt det blev men så värt det. 
 
Vad spenderade du mest pengar på? - Som sagt körkortet, som förra året. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? - Körkortet haha, otippat av en miljöaktivist kanske. Nä men friheten det gav och självständigheten samt stoltheten att jag faktiskt klarade det. Lyckade bak, kärlek och djuren är ju också sånt som alltid piggar upp humöret såklart. 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2018? - Hon dansar vidare i livet - Hov1, Feg - Södra Station, Enkelt - Panda da Panda, O A O A E vi förlorade - Krunegård + Bryant, no tears left to cry - Ariana Grande, Mer för varandra - Norlie & KKV + Estrad, Lev nu dö sen - Petter, Girls like you - Maroon5, Never learn - Olivia Eliasson, Mi Gente - J Balvin, Willy William, Jag kan inte stoppa vintern - Olle Grafström, California - Hot Shades. I alla fall några jag lyssnat mycket på, några verkligen. 
 
Vem har du umgåtts med mest? - Elvis såklart och mamma och pappa typ. 
 
Bästa minnet från 2018? - Alla mysiga sommardagar med kaninerna är ju högt upp på listan men måste ändå säga att körkortet tar det här priset också!
 
Är det något du saknar år 2018 och vill ha 2019? - JA JAG VILL MÅ BRA. Vad har jag seriöst gjort för att förtjäna denna otur i livet haha. 
 
Vad önskar du att du gjort mer? - Jadu... Tänkte skriva skrattat men vet inte riktigt när jag skulle gjort det. Tycker jag har uppskattat alla lyckligare dagar mer än förr men det finns nog anledningar till det. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? - Förlåtit personer som seriöst inte behöver det. Har man behandlat någon dåligt får man ta att den personen inte kommer bemöta en med ett leende. Men självklart önskar jag att jag inte behövt gråta och förlorat så mycket som jag gjort.
 
Favoritprogram på tv? - Farmen såklart, men också en serie som gick på TV4 i höstas. Gråzon hette den, riktigt bra! Har ju förövrigt kollat på extremt mycket tv i år, typ tidsfördriv och för att minska känslan av ensamhet antar jag. 
 
Största musikaliska upptäckten? - Mitt älskade Snook och Ariana Grande kanske. Inte direkt lyssnar på någon ny artist utan hållt mig till mina redan så älskade. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Haha ja de jag önskade mig mest, att mina vänner ville vara med och fira gick ju inte direkt enligt plan. Men utflykt med mamma till Under Kastanjen och överraskning av mina fina systrar var jättefina presenter! + menskoppen. 
 
 
 
 
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag? - Trotsade valborgsfirandet i Uppsala och firade min egen födelsedag hemma med familj, lite familjevänner och släkt. Kase, tipsrunda och massa gott sammanfattar det fint!
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Ja självklart, massor. Men det som hände kanske hände av en anledning och då får det vara så. De personerna som jag förlorade kanske kommer tillbaka, vem vet. Inte direkt för att jag står här med öppna armar för dom men med en bra ursäkt så finns det ju en chans för alla tycker jag. 
 
Vad fick dig att må bra? - E l v i s, alla dagar i veckan. Den lille herren har mitt hjärta helt och hållet. Som när han satt och väntade utanför min dörr på min födelsedag ♥ Annars har det varit roliga dagar på sommarjobbet, djuren och familjen. 
 
 
 
Det bästa du har åstadkommit 2018? - Kärleken till mig själv + körkortet. Förlåt för att jag tjatar om körkortet men 1. det har inte hänt så mycket mer, 2. skaffa körkort själv så förstår du glädjen.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2019? - Oj. Kämpa på, det verkar ju lösa sig efter ett tag. Även om du inte kommit över allt som hänt i år så låt inte det hindra dig. Uppfyll dina drömmar du har. Jobba och spara ihop pengar till ett boende i Göteborg, njut av alla mysstunder med Elvis, uppskatta dig själv, våga gå på tinderdejt, kämpa för miljön och djuren, köp allt på önskelistan, sök nån rolig kurs, arbeta bort socialfobin, dansa för att du tycker det är kul, skit i tråkiga människor, lyssna på musik du gillar med hög volym i bilen, glöm inte att gråta men snälla inte mer än i år tack. 
 
0 kommentarer