Jag vill bli ren

I allt detta med ny diet och kostförändringar, byte av skönhets -och hudvårdsprodukter lär jag mig också väldigt mycket om vad det egentligen är i produkter. Det är ju intressant men ändå lite äckligt att få lära sig om vad mycket skit som har framställts som vi stoppar i oss utan problem. Men att vi kan ha så mycket åsikter om annat som sägs vara så fel. Det är konstigt. Och det visar ju verkligen på att vi gått för långt med mänskligheten, att klimatet inte orkar med längre. 
 
Jag har nu fått någon slags motivation i allt dessa tråkiga med att faktiskt bli ren. Jag vill sluta äta saker som jag inte vet vad det är, som jag ändå troligen inte behöver. Jag tänker främst på tabletter och mediciner. Jag äter idag antidepressiv medicin, som förhoppningsvis kommer tas bort så fort jag får ett fungerande liv i magen. När seratoninet kan börja producera sig själv och jag inte behöver ta hjälp av de små vita tabletterna jag stoppar i mig varje dag. 
 
Sen äter jag också p-piller. Vilket jag gör för att slippa oroa mig för att bli gravid såklart, så på det sättet är det inte ett onödigt val. Men jag vet också att det funkar minst lika bra med kondom. Sen jag blev våldtagen och tvingad till oskyddat sex av en kille jag träffade förut (tack och lov är den tiden förbi) så har det varit extremt viktigt för mig att verkligen vara säker på att jag är skyddad, just för att skräcken sitter väldigt djupt rotad i mig. 
Men nu när jag är med Daniel känner jag att jag inte behöver vara orolig längre. Jag vet att han är minst lika försiktig av sig som jag, och eftersom ingen av oss vill ha barn skulle vi aldrig chansa eller spela några osäkra kort eller vad jag ska kalla det. Han är dessutom helt okej med kondom (vilket alla borde vara, konstigt att egentligen behöva nämna det) vilket gör att det känns bättre för min del. 
 
Men självklart är det ämnen i dessa piller som jag inte har en aning om. Jag vet vad dom hjälper mig med men inte så mycket mer egentligen. Och självklart finns det många frågetecken kring dess innehåll nu när jag verkligen läser in mig på innehållsförteckningar osv. 
 
Så att sluta använda piller hade verkligen känts bra. Att ha hundra procent koll på vad som processeras i min mage är nog nyckeln till att jag ska kunna leva ett friskt liv.
 
Sen är det klart att en huvudvärkstablett eller vitamintillskott kan vara nödvändigt men förhoppningsvis inget mer än så, på en daglig basis. 
 
Så planen är väl att äta upp de kartorna med p-piller jag har kvar för att sen inte fortsätta. Det komiska är att jag lovade mig själv för ett halv år sen att jag inte skulle sluta med p-piller förrän jag verkligen ville skaffa barn. För att börja och sluta är ju inte superbra, då risken till blodproppar och så vidare ökar. Men ja, jag ska rådfråga en läkare och se. 
Och med antidepressiva så kommer det nog natuligt bli att jag trappar av dom i och med min nya kost och att känna att jag mår bra även utan dom! 
0 kommentarer