Årsresumé 2020

Sååå var det äntligen dags igen. Det har väl inte vait något toppen år direkt för egentligen någon men det känns ändå kul att få tänka igenom året och förhoppningsvis få lyfta några höjdpunkter som faktiskt har skett. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Efter en stunds tänkande inser jag ju att jag började på danskurs i februari! Jätteroligt, ångestframkallande pga dåligt självförtroende och utmanade. Dock så dog det ganska snabbt på grund av pandemin som störtade in i landet men av det lilla jag provade på kan jag absolut tänka mig det igen!
Jag köpte gymkort! Och tanken är att jag ska försöka få igång nån typ av rutin med gymmandet, först och främst träna upp konditionen och mjuka upp kroppen.
Färgade mitt hår rosa, eller ja halva håret i alla fall! Trivdes så bra i det så ska försöka fixa det så snart som möjligt igen!
 
 
Tror du att år 2021 kommer blir bättre? - Ja och nej, eller det beror helt på hur det ser ut i världen med pandemin. Jag lider väl inte jättemycket av den nu men allmänt så känns det som det bara flyger runt massa negativ energi på grund av den. Men ändå mer ja på den här frågan, hade varit för jävligt om 2021 kunde bli värre än året som gått. 
 
Hur har ditt 2020 varit? - Dåligt är väl det första ordet so jag kommer på, om jag ska sammanfatta det. Både fysiskt, psykiskt och socialt. Det är väl kanske nu de sista månaderna som det börjat lätta liite men nä inget toppenår. 
 
 
Vilka datum från 2019 kommer du aldrig glömma? - 30 maj, när farfar lämnade oss. 9 augusti, när jag och D blev ett par. 3 juli, farfars begravning. 
 
 
 
Vad är din största framgång 2020? - Att jag, trots all skit som hänt under ett halv år som helt plötsligt blev flera månader än så och jag var på riktigt redo att ge upp till hösten - så sitter jag ändå här och känner mig någolunda lugn. 
 
 
Bästa köpet? - Tågbiljetter till Kalmar, spa -och hotellvistelser, gymkort är några jag kommer på. 
 
 
 
Vad spenderade du mest pengar på? - Liknande mitt svar från förra året så är bensin inte billigt eller vårdbesök, även om jag ändå haft tur med frikort. Sen annat som jag unnat mig med för att är ju också dyrt, som mat, resor, krimskrams. Kanske en av de större utgifterna måste ju vara det tusenlapparna jag fick punga ut för min sablans tandställning och tandskena. 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? - Trötthumor med Lotta på jobbet i Forsmark, skrattattacker där man verkligen får ont i magen. Blombudet från D. 
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2020? - Den fösta låten jag kan komma på är nog Gabriellas Sång, kan nästan inte lyssna på den längre utan att börja gråta och tänka på fina fina farfar. Bam Bam med Thomas Stenström, alla låtar Moonica Mac släppt, men sen såklart lite allt möjligt blandat som kommit och gått i spellistan på Spotify. 
 
 
Vem har du umgåtts med mest? - Bella och Daniel tror jag. Elvis får såklart också vara med på ett hörn. Och mamma & pappa med eftersom jag bott hemma 75% av året, eller ja Lovisa också. Ääääh familjen - nära & kära helt enkelt....
 
 
Bästa minnet från 2020? - Många små guldminnen från sommaren och hösten finns det som lättar upp det mörka. Som fika på badbryggan, födelsedagstårtan, utflyktsdag i Kalmar, picknic i naturreservat, Göteborgsresan med syster, midsommar med andra systern, spontant restaurangbesök på Helt Enkelt en torsdag, jag fick lära känna Zarah och Lotta. 
 
 
 
Är det något du saknar år 2020 och vill ha 2021? - En egen lägenhet, eller kort och gott få flytta hemifrån. Annars är jag rätt nöjd. Jag tror 2020 visade på att man verkligen ska vara tacksam över det man fortfarande har, för på ett dygn kan allt vändas helt upp och ner. Jag mår ganska bra nu, i alla fall i skrivande stund. Jag har den finaste familjen och pojkvännen. Jag har fina vänner från jobbet. 
En katt kanske, 2021 får jag snälla adoptera en katt?
 
Vad önskar du att du gjort mer? - Ingenting. Jag har verkligen kämpat och vågat så mycket i år att jag är nöjd. Jag kommer heller inte sitta såhär i efterhand av detta hemska år och trycka ner mig själv med saker jag borde ha gjort. Året blev som det blev. 
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre? - Jag önskar att jag inte stressade och klankade ner på mig själv för att jag inte kan gråta när jag sörjer farfar. Jag har gråtit en gång sen begravningen i juli, men det är inget fel med det. Jag lever fortfarande i förnekelse, min farfar lever fortfarande.
 
 
 
 
Favoritprogram på tv? - Farmen och Melodifestivalen är typ det jag minns att jag faktiskt följt i år. Försöker komma ihåg att kolla på Bonde Söker Fru men nä har knappt varit intresserad av tvprogram alls. Har nog plöjt mer Netflix tror jag. 
 
Största musikaliska upptäckten? - MOONICA MAC. lyssna säger jag bara. 
 
Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Portioner under tian - Hanna Olvenmark, Himalyan Charcoal Purifying Glow Mask - The Body Shop fick jag från min älskade syster. En Glossybox från min andra syster. Pappa betalade smörgåstårtan som vi mumsade på under dagen. Farfar uppfyllde min önskan också, att han skulle vara där på min födelsedag. Finaste farfar.
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag? - Jag har ju redan skrivit ett ganska så detaljerat inlägg om min födelsedag redan, så om nån är intresserav av det finns det att läsa i Arkivet under maj 2020. Jag dejtade ju en annan kille då så han var med, farfar fanns, jag fick äta min favorittårta och ja sen var dagen slut typ. 
 
 (Självklart gammal bild från min födelsedag men kanske också den bästa!)
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? - Corona skulle inte existera, Farfar skulle fortfarande finnas, mitt hjärta skulle inte bli totalt krossat, depressionen skulle varit borta för länge sen och samma sak med ångesten. Typ. 
 
Vad fick dig att må bra? - Elvis tar priset i år igen! Men även Bella, Daniel och naturen. Musik, rutiner och frihet har också lättat upp stämningen. 
 
 
Det bästa du har åstadkommit 2020? - Måste nog vara tiden, modet och viljan i att fortsätta utmanas och växa. Att jag aldrig ger upp. Att JAG betyder mer än något annat för mig. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2021? - Du klarar mer än du tror, men tro också på dig själv. Fortsätt med det du började med i år - våga! Rutiner, kärlek och katter är en bra kombination för att må bra. Så typ tjata lite extra på D om en katt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar