Livet nu sista november

Jag mår inte bra idag. Känner från topp till tå att det inte står rätt till. Jag är beviken. Inte bara på mig själv, på vänner med, men det är inget jag vill ta upp här. Det får diskuteras någon annan gång.. 
Jag känner så mycket press från skolan och mig själv. Och att det kom en förkylning just i detta är väl inte det ultimata.
Såg att jag blivit F-varnad i engelskan pga att jag inte var med på en hörförståelse förra veckan. Hade migrän och orkade mig inte ur sängen då, blev F-varnad och nu är jag skiträdd för att engelskan kommer gå utför. Jag är inte speciellt bra på engelska. Jag var bra. Tills nian och nationella, då började jag haka upp mig på ord. Blev osäker på hur saker stavades och nu kan jag knappt skriva en uppsats utan att bli osäker och måste fråga engelskaläraren om hur olika enkla ord man lärde sig i åttan stavas. 
Det är jättejobbigt, för jag vet att jag kan men jag får liksom inte fram det. Jag vet att jag skulle kunna få ett C i engelska men det slutar alltid på E. Det suger när man vet att man kan men inte lyckas. 
Så nu är jag F-varnad och skiträdd och mitt sjävförtroende sjunker med betygen.
 
Sen har vi matten som inte heller går uppåt. Är inte F-varnad där ÄN men det kommer snart. Klarade ju inte första provet. Jag kan liksom ekvationslösning. Själva grunden i de kapitel vi håller på med just nu. Men ändå får jag inte rätt på proven. Jag kan sitta och hjälpa vänner på lektionen med hur man ska göra eller tänka, men ändå ligger jag under godkänt. Något mirakel räddade mig i ettan och jag klarade första mattekursen med E, frågan är om det miraklet finns där även detta läsår för jag känner att det kan behövas.
Jag stannade hemma från skolan i fredags. Hade bara två lektioner och var skapligt förkyld så jag stannade hemma och svettades istället. Idag gör jag samma sak. Tänkte att jag kunde plugga lite idag, samt städa upp på rummet för att förbereda mig imorgon. Men nu vet jag inte längre om jag orkar gå imorgon. Blev svettig och andfådd av att borsta håret och vill inte riskera att lämna hemmet för tidigt heller. Både för att inte smitta någon eller bli sjuk igen. Samtidigt vill jag inte missa för mycket i skolan heller, men det är väl sånt som händer när man är sjuk. 
Hoppas ni mår bättre än vad jag gör, och hoppas ni fick en fin första advent igår! 
puss.
0 kommentarer